Тиждень європейської демократії

2013-10-22

/Files/images/DSC04822.JPG 14 – 20 жовтня 2013 року в Україні проходить Європейський тиждень місцевої демократії. Він був запроваджений в нашій державі Указом Президента України від 27 вересня 2007 р. № 922/2007. Найпершою умовою демократичності суспільства є відповідний рівень громадянської культури, а ознакою демократії є участь громадян у формуванні органів державної влади, контролі за їх діяльністю, здійснення загального, рівного виборчого права у процедурах виборів, участь у розв’язанні суспільних проблем. Саме ці питання висвітлює книжкова виставка «Україна – європейська держава», що розгорнута у читальному залі районної бібліотеки. В рамках Європейського тижня у книгозбірні проведена і бесіда-обговорення «Історія виникнення та розвиток місцевого самоврядування в Європі».


/Files/images/vrotijden/DSC04821.JPG/Files/images/vrotijden/DSC04817.JPGЗ метою інформування підростаючого покоління щодо основ місцевої демократії, ознайомлення їх із завданнями та принципами функціонування європейських стандартів системи місцевого самоврядування в районній бібліотеці для дітей обладнана книжкова виставка «Ми пізнаємо Європу», проведена відео-подорож «Країнами європейської співдружності».

В бібліотеках системи оформлені книжкові виставки періодичної, науково-популярної, інформаційно-довідкової літератури, яка висвітлює питання європейського вибору України, міжнародно-правові договори Ради Європи з питань місцевої і регіональної демократії, діяльність місцевого самоврядування.

Кiлькiсть переглядiв: 857

Коментарi